Anke is een professional, een zeer goede trainer. Doordat ze veel kennis van zaken heeft en zich goed kan inleven in de persoon of groep waar ze mee werkt. Ze kan daar ver in meegaan zonder haar doel uit het oog te verliezen. Daardoor weet ze resultaten te bereiken die lang niet alle trainers bereiken. Marc, - FCB

Mijn manier van trainen

  • In de groep zorg ik altijd voor een positieve, gezellige sfeer. Alles begint met echt contact en vertrouwen. Hierdoor openen mensen zich eerder, durven ze zich kwetsbaar op te stellen en leren ze meer. 
  • Ik begeleid je in de training zo dat je zelf ontdekt wat je al kunt en wat je nog te leren hebt. Natuurlijk binnen de kaders van de training. Hierdoor wordt het jouw eigen leerproces. Je vergeet het niet meer en de kans is heel groot dat je echt gemotiveerd raakt en er daadwerkelijk mee aan de slag gaat.
  • Iedereen heeft zijn eigen favoriete manier van leren. Daar houd ik rekening mee. Behalve dat ik je nieuwe informatie geef en we praten over het onderwerp, proberen we ook dingen uit. Ervaren en hier op reflecteren vergroot het leerrendement enorm (leerpiramide Sousa, Kolb). Oefeningen gaan altijd over eigen situaties zodat je duidelijke tips krijgt die je meteen kunt gebruiken.
  • Ik werk graag met co-trainers uit de organisatie en met ervaringsdeskundigen die hun levensverhalen willen delen om er van te leren. Alles om zo goed mogelijk bij jouw situatie aan te sluiten.
  • Ik stimuleer altijd het onderlinge contact tussen cursisten. Zo leer je van elkaar en inspireer je elkaar. Je kunt elkaar hierdoor tijdens en na de training beter steunen bij de veranderingen die je je hebt voorgenomen. 
  • Aan het eind van de training maken we altijd een plan voor de implementatie. We schatten samen in wat realistisch en haalbaar is en wie er bij het plan betrokken moeten worden. Hierdoor weet je precies hoe je na de training verder kunt met wat je geleerd hebt. 
  • Werken in groepen is door dit alles vaak efficienter dan individuele begeleiding.

Verder over mij

  • Ik heb jarenlange ervaring als trainer, maar ook als ergotherapeut en trajectbegeleider in het werkveld. Ik kan mij hierdoor makkelijk inleven in en aansluiten bij verschillende doelgroepen.
  • Ik ben geinspireerd door en opgeleid in: Individuele Vraaggerichte Benadering, Ontwikkelgericht werken, Appreciative Inquiry, Eigen Kracht, Motiverende gespreksvoering, Presentiebenadering, Geweldloze communicatie, SKILLS, Medierend leren, Participerend trainen en de trainingsmethode van Karin de Galan.
  • Zie mijn linkedinprofiel voor meer informatie over mijn werkervaring en meer referenties.

Anke doet haar werk met hart en ziel. Dat heeft mij geïnspireerd. Als je vanuit je passie werkt, kun je andere mensen inspireren. Dat doet ze met overgave. Erg sociaal en betrokken bij de cursisten. Ze neemt er echt de tijd voor. - Michael, DWI Amsterdam